LiveChat dengan CS University of Wollongong Dubai, berasa di Omegle

Lagi cari informasi beasiswa untuk melanjutkan studi  MBA di Wollongong, saya terkejut dengan popup LiveChat tiba-tiba yang muncul di halaman website. Padahal ga pencet tombol LiveChat, tapi jendela LiveChat tiba-tiba muncul. Isi percakapannya seperti berikut :

Todd: Hi. Thank you for visiting the University of Wollongong in Dubai website. May I ask you a few questions to get you started with our program?

Visitor8131569: sure

Todd: Thank you. May I have your first and last name, please?

Visitor8131569: Ridwansyah

Visitor8131569: no last name

Todd: Nice to have you with us, Ridwansyah.

Todd: Are you a current or future (to be) student of UOWD?

Ridwansyah: im visiting UOWD website to search scholarship for my study

Todd: I’d be happy to help you with this.

Disini bingung, kok nama Visitor8131569 tiba-tiba berubah jadi Ridwansyah, seperti yang saya bold diatas. Canggih juga nih answering machine saya pikir. Lanjut..

Todd: Are you looking to apply for an Undergraduate or Postgraduate program?

Ridwansyah: postgraduate

Todd: We offer up to 20% scholarship to Postgraduate students.

Todd: For more information about our scholarships such as the Eligibility and Selection Criteria, please check this page: https://www.uowdubai.ac.ae/postgraduate-programs/scholarships

Todd: Did the page open up on your screen?

Ridwansyah: yes it is

Sampai sini saya masih berfikir palingan ini adalah answering machine yang menggunakan keyword yang kita kirim sebagai balesannya. Saya putuskan untuk bertanya kepada answering machine. Siapa tau dia jawab..

Ridwansyah: sorry, may i ask question?

Todd: Sure, please go ahead.

Ridwansyah: is it a answer machine or live chat?

Todd: I am a real person.

Ridwansyah: ah great

Todd: While you’re reviewing the above information, may I have your date of birth, phone number and email address for our records please?

Ridwansyah: sure

Ridwansyah: xxxxxx (censored)

Todd: Thank you for sharing your information.

Ridwansyah: im happy to have information about scholarship updates from UOWD

Todd: In order to make sure someone from the University contacts you, please fill out the form with your complete details at: http://coursefinder.uow.edu.au/dubai/enquiryrequestdetail.aspx

Todd: Did the page open successfully on your screen?

Ridwansyah: yes it opened

Ridwansyah: is there any 100% full company sponsorship available in UOWD?

Todd: I am sorry but we only offer up to 20% scholarship like I mentioned earlier.

Todd: Is there anything else I can help you with?

Ridwansyah: thanks. will read the information later

Todd: You are welcome.

Ridwansyah: im just surprise that u’re a human not a machine!

Saya mengekspresikan kebahagiaan karena saya chat sama manusia beneran..

Todd: Thank you for visiting the University of Wollongong in Dubai website. At any time if you need to talk to a greeter, simply click on the Live Operator button and someone will be there to assist you. You can stay connected with UOWD by joining us on social media: Facebook: http://www.facebook.com/uowdubai
Twitter: http://www.twitter.com/uowd
YouTube: http://www.youtube.com/uowdmarketing
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/university-of-wollongong-in-dubai
VK: http://www.vk.com/uowdubai

Ridwansyah: anyway do u have links to direct me for the tuition fee details of each programme?

Ridwansyah: especially MBA program

Todd: Yes, here it is:http://www.uowdubai.ac.ae/postgraduate-programs/fees-and-payment-information

Todd: Did the page open successfully on your screen?

Ridwansyah: ah greate

Ridwansyah: thanks Todd

Ridwansyah: are u living in Dubai?

Ridwansyah: anyway thanks

Todd: Of course, I am working here in UOWD.

Todd: Were you able to open the page?

Ridwansyah: yes i can see the detail of tuition fee

Todd: Excellent! Would you like me to guide you with anything else?

Ridwansyah: it’s enough. need to read more information from web

Todd: Alright. Have a good day!

Ridwansyah: you too!

Todd: Thanks!

Ternyata beneran orang yang di LiveChat ini, bukan mesin. Saya sampai penasaran, saya tutup browser dan saya buka lagi website University of Wollongong Dubai ini kembali. Tunggu sekitar 10 detik, ternyata om Todd muncul lagi!! Kalo ga percaya coba sendiri aja!

Sepertinya memang tugas om Todd adalah menyapa pengunjung website dan memberikan informasi terkait UOWD. Wah hebat yah! Berasa di Omegle, chatting dengan strangers!! Bagaimanapun CS LiveChat dengan metode sapa ini terasa sangat friendly untuk pengunjung website yang pingin cari informasi di website tersebut.

Daripada chating di omegle sama strangers, cobain deh chat sama LiveChat CS nya UOWD (untuk yang lagi ga ada kerjaan). Kalau saya Todd, kalau kamu siapa?

Advertisements

2 thoughts on “LiveChat dengan CS University of Wollongong Dubai, berasa di Omegle

  1. Pinkie Anggia (@PinkieAnggia)

    Wann,
    Kalo mau beasiswa full, buat calon mahasiswa Indo biasanya apply paralel (apply 2 sekaligus). Jadi:
    1. Apply funding by government (Contohnya: LPDP, Erasmus Mundus, dari Embassy, Fulbright, ADS, dll)
    2. Apply Universitas tujuan kita
    Kenapa?
    Kalau beasiswa yang dikasih Universitas jarang banget yang full.
    Mereka mau ngasih 75%-100% scholarship aja udah baik banget 🙂
    Udah gitu, kalaupun ada scholarship, itu hanya mengcover tuition fee, nggak mengcover akomodasi, biaya hidup, uang wisuda, buku, dll.
    Makanya kita tetep perlu apply by government.
    Caranya, apply di tanggal yang deketan pada keduanya, wan.

    Seandainya..
    1. Keterima beasiswa by government aja, maka biasanya kita dikasih kesempatan sampai 1 tahun untuk dapat diterima di Univ yang kita mau.
    2. Keterima beasiswa by Universitas aja, maka kita wajib minta LoA (letter of acceptance) yang artinya keterangan kalau kita diterima di univ itu. Kadaluarsanya biasanya 6 bulan – 1 tahun. Jadi klo udah pegang LoA, kita bisa usaha lagi buat apply beasiswa by government. Soalnya, kalaupun udah keterima beasiswa by government, kita tetep harus nyerahin LoA, sebagai bukti kita diterima di univ tertentu. Beasiswa by government biasanya cuma kasih uang aja. Jadi masalah diterima di univ mana, tetep tanggung jawab kita buat nyari sendiri.
    3. Kalau langsung keterima dua2 nya, berarti…. Packing! 😀

    Semoga berhasil ya, wan.
    Amin!

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s